Forum

Forum Navigation
Forum breadcrumbs - You are here:ForumLAIF: FinanceMetrodakı qərar
Please or Register to create posts and topics.

Metrodakı qərar

Həmin gün işə gecikmişdim. Səhər saat səkkizdə metroya daxil olanda içəri insan dolu idi. Biri çiynimə söykənirdi, biri ayağıma basırdı. Normalda bu hallardan bezmişəm. Amma həmin səhər fərqli idi. Çünki yuxum yaxşı gəlməmişdi, telefonumun batareyası da az qalmışdı. Dayanacaqda bir neçə dəqiqə vaxtım var idi. Telefonuma baxdım. Heç bir maraqlı xəbər yoxdu.

Birdən keçmiş sinif yoldaşım Elşənin statusunu gördüm. Yadımdadır, o, bir il əvvəl maşın qəzasında ayağını sındırmışdı, işsiz qalmışdı. İndi isə statusunda yazırdı: “Həyat dəyişir, bəzən bir kliklə.” Şərh yazmaq istədim, amma sonra düşündüm: “Zəng eləyim.” Elşən dərhal açdı. Səsi şən idi. “A, köhnə dost, hardasan?” Söhbət edə-edə dedi ki, son aylarda bir platformada oynayır, qazandığı pulla artıq kiçik bir mağaza açıb.

Mən təəccübləndim. Elşən həmişə ehtiyatlı adam olub. “Nə oynayırsan?” – “Slotlar, aviator, amma əsas qaydam var: heç vaxt itirdiyimin dalınca düşmürəm.” Mən inanmadım. “Yalan deyirsən?” O güldü. “Gəl evimə, göstərim. Ya da özün yüklə gör.” Mən metrodan çıxanda düşündüm ki, bəlkə də bir baxım.

Elşən mənə link göndərdi. Mən isə evə çatanda telefonumda olan boş yaddaşı təmizlədim. O linkə toxundum və mostbet apk android yükləməyə başladım. Quraşdırma bitdi. Qeydiyyat, nömrə, kod. Hamısı sürətlə. Açılan anda qarşıma rəngarəng oyunlar çıxdı. İlk dəqiqələrdə çaşdım. Amma sonra Elşənin məsləhəti yadıma düşdü: “Əvvəlcə nəzarət edə biləcəyin məbləğlə başla.”

Yaxşı, mən də cüzi bir məbləğ depozit etdim. 20 manat. Çox deyil, amma mənim üçün bir günlük nahar pulu idi. İlk oynadığım oyun “Sweet Bonanza” oldu. Şirniyyatlar, meyvələr, rəngarəng ekran. Oyuna daldım. Bir neçə dəqiqə ərzində 20 manat 35 oldu. Sonra 35 yenidən 15-ə düşdü. Ürəyim döyünürdü. Amma əsəbiləşmirdim. Axı mən itirdiyim pulu geri qazanmaq məcburiyyətində deyildim.

Həmin axşam ümumilikdə 3 saat oynadım. Nə qazandım, nə itirdim. Balansda yenə 20 manat. Yatanda düşündüm: “Bu maraqlıdır. Amma diqqətli olmalıyam.”

İkinci gün işdən sonra birbaşa evə gəldim. Çay dəmlədim, bir tikə pendir-çörək kəsdim. Masaya oturdum, telefonu açdım. mostbet apk android tətbiqini yenidən işə saldım. Hesabımda əvvəlki 20 manat vardı. Amma bu dəfə başqa oyun seçdim – “The Dog House”. Köpəklər, it evləri, yeməklər. Mən itləri sevirəm. Oyun da gülməli idi. Mən həyəcanla spin düyməsini basırdım. Birdən ekranda “BONUS” yazısı göründü. Mənim üçün bu, sürpriz oldu. Bonus dövründə bir neçə dəqiqə ərzində 20 manat 110 manata çevrildi.

Ellərim titrədi. Dərhal çıxardım? Yox, bir az daha davam etdim. Amma qayda qoydum: uduşun yarısını kənara qoy. 55 manatı ayrı hesaba köçürdüm. Qalan 55 manatla oynamağa başladım. Bəli, bu daha rahat idi. Çünki bilirdim ki, artıq qazancımın bir hissəsini təmin etmişəm.

Növbəti bir saat ərzində mən heç böyük uduşlar etmədim. Amma kiçik kiçik qazanclarım oldu. Ümumilikdə 90 manata çatdım. Saat gecə idi. Yatmaq vaxtı. Amma maraqlı bir hiss var idi içimdə: “Bəs sabah?” – deyə düşünürdüm.

Üçüncü gün. Həftəsonu idi. Yağış yenə başlamışdı. Amma bu dəfə mən hazır idim. Elşən zəng etdi: “Necəsən?” Dedi: “Oynayırsan?” Mən: “Hə, qazandım da.” O: “Gördün? Mən sənə demişdim. Amma diqqətli ol, qaydaları unutma.” Düzdü, Elşən haqlı idi. Qaydalar olmasa, bu işdə uduzan çox olur.

Həmin gün mən qərar verdim ki, heç vaxt gündəlik limitimi keçməyəcəm. Maksimum 30 manat depozit. Uduş halında isə 50%-ni dərhal çıxart. mostbet apk android tətbiqi bu limitləri təyin etməyə imkan verirdi. Mən də etdim. Və başladım oynamağa. Yavaş-yavaş, əylənərək. Nəticə? Həftə sonu ərzində xalis qazancım 240 manat oldu. O pulu çıxartdıqdan sonra özümə bir futbol ayaqqabısı aldım. Uşaqlıqdan xəyalım idi.

Amma ən vacibi pul deyildi. Ən vacibi mənim nəzarət etməyi öyrənməyim idi. Mən əvvəllər hər şeyi ya “hamısı”, ya da “heç nə” kimi düşünürdüm. Amma qumar oyunları mənə göstərdi ki, həyatda boz zona var. Orada itirmək də var, qazanmaq da. Və hər ikisini qəbul etmək lazımdır.

Bu gün, 2 ay sonra, mən hələ də oynayıram. Amma fərqli. Mən artıq aclıq hissi ilə oynamıram. Sadəcə əyləncə üçün. Bəzən həftədə bir dəfə, bəzən iki dəfə. Nə qazandığımın əhəmiyyəti yoxdur. Çünki mən bilirəm ki, sabah işim var, maaşım var, ailəm var. Oyun isə sadəcə oyundur.

Metrodakı o səhəri heç vaxt unutmayacağam. Gecikmişdim, əsəbi idim, heç nə gözləmirdim. Amma Elşənin bir statusu hər şeyi dəyişdirdi. O gün mostbet apk android yükləməsəydim, bəlkə də bu gün fərqli biri olardım. Bəlkə də daha darıxdırıcı, bəlkə də daha qorxaq. Amma indi mən fərqliyəm. Daha rahat, daha sərbəst.

Və bilirsiniz nə? Heç vaxt peşman olmamışam.